Premeerisime ennast tegusa 1.septembri puhul ühe krähvtise Kreeka klassikuga! MOUSSAKA Võta 600 gr. baklaźaani, viiluta see 2 millimeetristeks seibideks, raputa peale soola ja küpseta oliiviõlis mõlemalt poolt kuldpruuniks. Nüüd võta 600 gr. kartulit ja prae kartuliseibid samuti oliiviõlis läbi. Edasi prae 500 gr. veisehakkliha koos 2 tükeldatud sibula ja 4 hakitud küüslauguküünega. Lisa sinna 3 kooritud ja purustatud tomatit ja paar loorberilehte. Maitsesta kaneeli, soola ja pipraga. Sel ajal kui hakklihasegu haudub alusta valge kastme tegemist. Võta väiksem pott ja sulata seal põhjas 40 gr. võid. Lisa 2 lupilusikatäit, ehk 40 gr. jahu ja sega korralikult võiga ära. Nüüd lisa 375 ml piima ja keeda valmis korralik paks valge kaste. Lisa kastmele 2 muna ja riivitud juustu ning maitsesta soola, pipra ja riivitud muskaatpähkliga.Ka hakklihasegu sisse lisa 2 muna ning sega mass korralikult läbi. Võta korralikult oliiviõliga määritud ahjuvorm. Aseta alumiseks kihiks pool baklaźaanist. Selle peale lao pool kartulist. Raputa peale natuke riivjuustu. Järgmise kihina läheb hakklihamass, mille peale jälle uuesti baklaźaan ja kartul. Kõige peale vala valge kaste ja puisata sinna peale riivjuustu jäägid. Raputa vormi paar korda, et kaste saaks ilusti alla valguda.Küpseta eelsoojendatud ahjus 180 kraadi juures ca 40 minutit. Tõsta Moussaka taldrikule, vala sinna kõrvale klaasike külma Kreeka valget veini ja tunne elust rõõmu!Kogu meie retseptivaliku leiad siithttps://www.facebook.com/Kalamata-Retseptisahtel-100610168267359