KREEKA KÕVAJUUSTUD
Head sõbrad, kuna meie Feta võitis kiiresti Teie südamed ja maitsemeeled ning müük kulges ladusamalt kui eeldasime, siis otsustasime rikastada tootevalikut ka mõnede kuulsate Kreeka kõvajuustu sortidega. Eelnevalt mõned isu tekitavad tarkused.
GRAVIERA on Feta järel tuntuselt teine Kreeka juustusort. Seda valmistatakse piirkonniti erinevalt ja seetõttu on igal Graviera tüübil täiesti erinev karakter. Seda valmistatakse nii lehma-, kitse- kui lambapiimast. Näiteks Kreeta Graviera on valdavalt lambapiimast ja on oma maitselt magusam, samas kui Naxose Graviera on valmistatud peamiselt lehmapiimast. Meie Ziria Gravieras on segamini nii kitse- kui lambapiima. Graviera sobib viilutatult võileivakattena, snäkina veini kõrvale, salatitesse ja ka grillituna.
KEFALOTYRI on traditsiooniline Kreeka juust, mis oma maitselt soolasem ja struktuurilt tihedam ning kõvem. Seda valmistatakse pastoriseerimata kitse- või lambapiimast. Mõnes piirkonnas ka neid kahte segades. Kefalotyri on suurepärane juustusort küpsetamiseks ehk Kreeka saganaki valmistamiseks, samuti aga ka asendamatu pastaroogade ja kastete juures. Kefalotyri on üks kreeklaste vaieldamatuid lemmikuid punase veini ja puuviljade kõrvale.
Peatse avastamiseni!